Termeni si Conditii:

Utilizarea sub orice formă (vizitare sau cumpărare de produse) a site-ului https://siliciuorganic.ro/, implică acceptarea termenilor și condițiilor menționate mai jos. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a documentului.

Definiții

Site – domeniul https://siliciuorganic.ro/

Cumpărător – orice persoană fizică cu vârstă minimă de 18 ani sau juridică care vizitează și/sau plasează o comandă în site (“Dvs.”)

Bunuri și servicii – orice produs, care urmează a fi furnizat de către vânzător cumpărătorului.

Comandă – un document electronic ce intervine că formă de comunicare între vânzător și cumpărător, prin care vânzătorul este de acord să livreze bunurile și cumpărătorul este de acord să primească aceste bunuri și să facă plata acestora.

Informații generale:

Plasarea și acceptarea comenzii

Prin efectuarea unei comenzi pe site, cumpărătorul este de acord cu o formă de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vânzătorul își derulează activitatea.

Notificarea primită de către cumpărător prin e-mail cu privire la primirea comenzii din partea cumpărătorului are rol de informare și nu presupune acceptarea comenzii.

Contractul se consideră încheiat între vânzător și cumpărător în momentul confirmării, pe un suport durabil, de către vânzător a acceptării comenzii transmise de cumpărător. O comandă neconfirmată nu va avea valoare contractuală între părți.

Informațiile prezentate pe site-ul vânzătorului, inclusiv acești termeni și condiții, au caracter informativ și pot fi modificate de către vânzător, fără o anunțare prealabilă. Modificările intervenite nu vor avea efect retroactiv și se vor aplică exclusiv pentru comenzile plasate începând cu dată intervenirii lor.

Includerea oricăror produse pe site la un moment dat nu înseamnă și nici nu garantează că aceste produse sunt disponibile în orice moment. Ne rezervăm dreptul de a înceta în orice moment comercializarea unui produs.

Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru această. Pentru întrebări referitoare la datele dumneavoastră cu caracter personal și pentru instrucțiuni privind accesarea sau ștergerea informațiilor stocate, va rugăm să accesați secțiunea Confidențialitate.

Vor fi excluse de pe site sau ignorate, păreri sau adresari ce conțîn injurii sau un limbaj neadecvat.

Modalitatea de plata

Pentru comenzile efectuate pe site-ul https://siliciuorganic.ro/ puteți plăti în trei modalități diferite.

  • Plata la livrare
  • Plata cu cardul bancar
  • Transfer bancar

Plata la livrare:

Comandă se achita reprezentantului firmei de curierat rapid în momentul livrării coletului prin plata ramburs.

Plata cu cardul bancar:

În cazul în care ați ales metodă de plata cu ajutorul cardului bancar, este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră, pe o pagină securizată.

Pentru plățile cu carduri de debit/credit emise este folosit sistemul „3-D Secure” elaborat de aceste organizații. Sistemul asigura tranzacțiilor online același nivel de securitate că celor realizate prin bancomat sau în mediul fizic, în față comerciantului.

Transfer bancar:

Transferul se va efectua conform facturii pe care o veți primi pe adresa de e-mail. Originalul facturii se va află în colet. Comandă va fi procesată după ce vom avea confirmarea plății pe e-mail sau printr-un apel la unul dintre numărul de telefon: +40 (0) 744 379 767

Plata va trebui efectuată în maximum două zile lucrătoare de la confirmarea comenzii de către noi. În caz contrar, vom anula comandă, considerând în mod automat că cel care a făcut cererea de livrare nu mai dorește să primească produsele.

* Toate prețurile afișate pe site includ TVA.

** Prețurile afișate pe site nu includ taxa de livrare. Costul pentru fiecare livrare este indicat la momentul confirmării comenzii.

Anularea comenzii:

Puteți anula sau returna o comandă de la dată plasării acesteia până în a paisprezecea (14-a) zi de la primirea produselor comandate, fără a invocă un  motiv. Dacă ați plătit pentru aceste produse, vi se va rambursa o suma din care se vor reține taxele de retur. În cazul în care alegeți să anulați doar parțial o comandă, atunci nu vi se va rambursa taxa de livrare conform celor de mai sus.

Dacă doriți să anulați sau să returnați comandă, va rugăm să ne transmiteți o notificare scrisă prin email, fax sau poștă, utilizînd datele noastre de contact menționate aici apoi returnați-ne produsele în termenul menționat mai sus. Vom încerca să va rambursam plata prin aceeași metodă în care această a fost efectuată de către dvs., în cel mai scurt timp cu puțînță, însă cel mult în 30 zile lucrătoare de la primirea notificării dvs. de anulare a comenzii, sub condiția că noi să fi primit produsele la care se referă comandă anulată sau cel putin să fi primit dovadă că acestea au fost expediate în mod corespunzător către noi.

Dacă produsul/produsele pe care le-ați primit prezintă defecte, va rugăm să ne transmiteți o notificare scrisă în acest sens în conformitate cu prevederile de mai jos din capitolul Garanții și să returnați produsul/produsele respective. Pentru orice produse considerate defecte, noi vom efectua o rambursare integrală.

Prevederile de mai sus nu afectează și nici nu limitează vreun drept prevăzut de lege.

Informațiile de pe site:

Imaginile de pe site au caracter informativ și pot diferi din cauza diferențelor inerente care pot să apară între poze și realitate.

Siliciuorganic.ro pune în mod clar și inteligibil la dispoziția consumatorul următoarele informații:

  • principalele caracteristici ale produselor sau serviciilor vândute;
  • toate datele despre companie (denumire societate, adresa, telefon etc.);
  • prețul fiecărui produs, prețul total al produselor și toate costurile suplimentare de transport, de livrare;
  • modalitățile de plata, livrare, executare;
  • informații privind dreptul de retragere, condițiile, termenele și procedurile de exercitare a dreptului respectiv, în conformitate legislația în vigoare.

Siliciuorganic.ro își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe site.

Siliciuorganic.ro nu răspunde pentru prejudiciile create că urmare a nefuncționării site-ului.

Procedura de conciliere:

În cazul în care o persoană are o nemulțumire se poate adresa în scris către adresa de e-mail: [email protected]

Sesizările pentru cazurile care impun conciliere pot fi făcute de orice persoană care se consideră nedreptățită.

În urmă primirii descrierii unei situații, situația va fi analizată în detaliu.

După primirea unei sesizări sau a unei reclamații, se întocmește un raport asupra cazului și se înaintează către managerul general, care va adopta o decizie asupra cazului. Această decizie va fi transmisă către client în maxim 30 de zile calendaristice de la dată primirii sesizării.

Întreagă procedura de conciliere, până la finalizare este confidențială.

În cazul în care se ajunge la conciliere cazul se consideră închis.

Drepturile dvs. de a va adresa autorităților competențe sau chiar instanțelor judecătorești, după caz, nu este limitat sau restrîns în niciun fel.

Nimic din acești termeni și condiții nu exclude și nici nu limitează răspunderea noastră cu privire la orice aspect pentru care ar fi ilegal să ne limităm sau să ne exlcudem răspunderea.

Riscuri și responsabilități:

Livrare:

Vânzătorul se obligă să expedieze bunurile și serviciile în sistem de curierat door-to-door către cumpărător prin serviciul propriu de curierat pe rază localității București și prin servicii externe de curierat și curierat rapid în celelalte localități din țară. 

Noi încercăm să depunem diligențe pentru expedierea comenzilor în cel mai scurt timp cu putință și în ordinea în care acestea au fost plasate. Dorința noastră este să livrăm comandă în termen de 1 zi până la 10 zile lucrătoare pentru București și în termen de 1 zi până la 10 zile pentru alte locații din România. Deși intenția noastră este să efectuăm livrarea în aceste intervale, există posibilitatea că livrarea să dureze mai multe din pricina unor circumstanțe independente de voință noastră, dar nu mai mult de 30 de zile de la dată confirmării comenzii. În cazul în care termenul de livrare depășește 30 de zile, aveți dreptul de a anula comandă.

În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare a comenzii, vânzătorul este obligat să anunțe cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării.

În cazul în care vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se în termenul de 3 zile lucrătoare de la primirea informațiilor rectificate.

Transport – Ambalare:

În afară de cazul în care este agreat de vânzător și cumpărător diferit, vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu bunurile și serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care vânzătorul colaborează sau către reprezentantul cumpărătorului, după caz.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a bunurilor și serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Drepturile consumatorului:

Art. 9. – Vânzătorul este răspunzător față de consumator pentru orice lipsa a conformității existența la momentul când au fost livrate produsele. Art. 10. – În cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicită vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plata, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului ori de rezoluțiunea contractului privind acest produs, în condițiile art. 13 și 14.

Art. 11. – (1) În cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicită vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicită înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plata, cu excepția situației în care măsură este imposibilă sau disproporționată. (2) O măsură reparatorie va fi considerată că disproporționată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparație cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare: a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate; b) importantă lipsei de conformitate; c) dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator. (3) O măsură reparatorie va fi considerată că imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv că urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente. (4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, și fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natură produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la dată la care cumpărătorul a adus la cunoștință vânzătorului lipsa de conformitate a produsului. (5) În cazul reparării produsului, în acesta vor fi montate numai piese noi.

Art. 12. – Noțiunea fără plata, prevăzută la art. 10 și 11, se referă la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile poștale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manoperă, materiale utilizate și ambalare.

Art. 13. – Consumatorul poate solicită o reducere corespunzătoare a prețului sau rezoluțiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri: a) dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului; b) dacă vânzătorul nu a luat măsură reparatorie într-o perioada de timp rezonabilă; c) dacă vânzătorul nu a luat măsură reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fără inconveniente semnificative pentru consumator.

Art. 14. – Consumatorul nu este îndreptățit să solicite rezoluțiunea contractului, dacă lipsa conformității este minoră.

Transferul proprietății:

Proprietatea asupra bunurilor și serviciilor va fi transferate la momentul efectuării plății din partea cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factură fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul vânzătorului).

În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către vânzător să permită cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

Returnări:

Siliciuorganic.ro garantează rambursarea integrală a prețului conform prevederilor acestor Termeni și condiții cu condiția că fiecare dintre produsele în discuție să fie returnate în aceeași stare în care erau la primire (fără a prezența deteriorări, spălări, modificări s.a.) și prezentînd etichete intacte.

Dacă doriți să returnați un produs, va rugăm să ne notificați despre această utilizînd datele de contact din acești Termeni și condiții; va rugăm să introduceți produsul respectiv într-un colet care va fi expediat către noi, la adresa precizată în acești termeni și condiții și va rugăm să va asigurați că acesta îndeplinește condițiile pentru a fi returnat, conform celor de mai sus.

De îndată ce recepționăm produsele obiect al returului, va vom informa despre această utilizînd datele de contact pe care ni le-ați pus la dispoziție, confirmindu-va despre acest fapt.

Contravaloarea produselor va va fi returnată prin transfer bancar, iar pentru plățile pe care le-ați efectuat utilizînd metodă de plata numerar la livrare, va rugăm să ne precizați datele bancare pe care le putem folosi în vederea efectuării rambursării.

Răspundere:

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi că rezultat al îndeplinirii de către vânzător a oricărei din obligațiile sale conform comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunurilor și serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

Siliciuorganic.ro nu este răspunzătoare pentru pierderile indirecte care sînt un efect secundar al pierderii sau pagubei principale potențial suferite (exemplificativ, însă fără a se limita la, pierderea profitului) sau pentru imposibilitatea de a livra produsele sau de a ne îndeplini oricare dintre obligațiile care ne revin conform acestor Termeni și Condiții în cazul în care această imposibilitate este cauzată de o situație de forță majoră.

Plafonul valoric maxim al răspunderii noastre față de dvs., pemtru orice pierdere sau pagubă suferită care se produce în legătură cu comandă dvs. Pe acest site va fi limitată la valoarea totală (prețul total) al comenzii dvs.

Dreptul de retragere:

Dvs. beneficiați de o perioada de 14 zile pentru a va retrage din acest contract la distanță, fără a fi nevoit să justificați decizia de retragere și fără a suportă alte costuri decât cele aferente rambursării sumei pe care ați achitat-o. Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la primirea ultimei livrări. Înainte de expirarea perioadei de retragere, va rugăm să ne informați în mod neechivoc cu privire la decizia dvs. de retragere din contract, prin poștă, email sau fax. Noi va vom comunica, fără întârziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere. Noi va vom rambursa toate sumele pe care le-am primit drept plata din partea dvs., inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la dată la care am fost informați de decizia dvs. de retragere din contract.

Noi va vom rambursa aceste sume folosind aceleași modalități de plata că și cele folosite de dvs. pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care dvs. ați fost de acord cu o altă modalitate de plata și cu condiția de a nu cădea în sarcina dvs. plata de comisioane în urmă rambursării, cu excepția taxei standard de retur. Fără a aduce atingere acestor prevederi, noi va vom rambursa costurile suplimentare în cazul în care dvs. ați ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de către noi.

Noi vom putea amână rambursarea până la dată receptionarii produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea dvs. conform căreia ați trimis produsele către noi, luându-se în considerare dată cea mai apropiată.

Dvs. veți returna produsele fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la dată la care dvs. ne-ați comunicat decizia dvs. de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de către dvs. înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Dvs. veți fi responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor.

Alte prevederi:

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și nici uneia din părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asumă sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest document înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului contract și nu pot fi modificate sau schimbate decât prin înțelegere scrisă semnată de ambele părți.

Accesul și utilizarea site-ului e-ama.ro se face sub autoritatea acestor reguli, în termenii și condițiile prezentate. Utilizarea site-ului, logarea și accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni și condiții, cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.

Dreptul de autor pentru informațiile existente pe acest site este deținut de Siliciuorganic.ro. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără permisiunea anterioară explicită, prin acord prealabil scris al Siliciuorganic.ro.

Se precizează că articolele postate pe e-ama.ro constituie în marea lor majoritate un pamflet și trebuie tratate că atare. Excepția o constituie articolele în care se specifică sursă informației și care sunt reale.

Conținutul acestui site, textele, grafică, software-ul, siglele și orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor și sunt proprietatea SC Siliciuorganic.ro.

Siliciuorganic.ro. sau terțe părți pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului siliciuorganic.ro, legături (link-uri) către alte pagini sau resurse World Wide Web. Siliciuorganic.ro. nu garantează, nu este și nu poate fi făcut responsabilă în nici un fel de disponibilitatea acestora, de formă, conținutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.

Siliciuorganic.ro. nu va fi responsabiă sau pasibil de a plăti despăgubiri, direct sau indirect, pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi fost cauzată de/sau în legătură cu folosirea sau încrederea în informațiile, conținutul, bunurile sau serviciile puse la dispoziție de site-urile respective.