De ce Siliciu Organic G5?

 

Ce este Siliciul și care este rolul său în compoziția și fiziologia corpului uman:

Siliciul este elementul chimic de la care organismul poate sintetiza colagenul, cea mai abundentă proteină în corpul uman, esențială în formarea țesuturilor conjunctive, cel care asigură dezvoltarea și regenerarea țesuturilor matricei organelor și legătura între diversele părți constituente / segmente /sisteme ale organismului.

Siliciu este un element chimic abundent în natură – peste 50% din compoziția scoarței terestre, iar după fier și zinc , al 3-lea element chimic prezent cantitativ în compoziția corpului uman, fiind un component esențial al tuturor țesuturilor moi (țesuturi conjunctive/conective) din organism.

Țesuturile moi (conjunctive) din organismele vertebratelor sunt alcătuite în proporție majoritară din colagen, care este proteina cea mai abundentă și în corpul uman, formând totalitatea structurilor care conectează, susțin și înconjoară celelalte structuri și organe: piele, articulații, schelet, mușchi, tendoane, ligamente, fascii, nervi, glande și ansamblul organelor – un fel de adeziv care ține laolaltă între ele organe și diversele sisteme/părti/segmente ale corpului.

Siliciul este așadar un element esențial și vital pentru regenerarea testului conjunctiv fără de care nicio leziune sau inflamație, a niciunui organ sau țesut, de orice natură ar fi ea, infecțioasă, traumatică, degenerativă, nu s-ar putea vindeca/regenera.

În ce situații și pentru ce afecțiuni se recomandă administrarea / consumul de Siliciu :

Siliciul este un supliment alimentar de susținere a organismului în toate condițiile patologice care produc leziuni degenerative, de natură traumatică sau infecțioasă.

——————————-

Siliciu este prin urmare un complement necesar de susținere a organismului și el ajută la formarea și menținerea funcțională a țesuturilor moi care constituie componenta de bază a suportului fizico-anatomic (matricea) și căruia, implicit, îi revine un rol esențial în menținerea funcțională a diverselor organe și sisteme care îl alcătuiesc, în creșterea și dezvoltarea acestora sau în procesul de vindecare – regenerare. De aceea rolul sau poate fi uneori determinant în prevenirea și tratamentul unor afecțiuni și patologii de origine și natura diversă cum ar fi bolile bătrâneții (osteoporoză, artroză, etc.), boli degenerative și afecțiuni autoimune (colagenoze: miozite, lupus, artrita reumatoida și psoriazică), boli cardio-vasculare, terapii post traumatice sau post operatorii, leziuni rezultate în urma bolilor infecțioase, etc.

De ce Siliciu Organic G5?

Siliciul Organic G5 este singura formulă asimilabilă de către organism cunoscută deocamdată, capabilă să furnizeze organismului necesarul zilnic de care are nevoie.

——————————-

Multe produse reclamă virtuți alimentare și terapeutice interesante, fără egal și alte superlative, însă foarte puține satisfac nevoile organismului. Pentru ca ele să fie benefice trebuie în primul rând să nu fie toxice și a doua condiție esențială este să fie asimilabile. Studiul efectuat de Agenția Europeană pentru Securitatea Alimentară a demonstrat că Siliciul Organic G5 este absolut netoxic, iar pentru ca condiția asimilabilității să fie la rândul sau satisfăcută, de cele mai multe este necesar ca suplimentele alimentare să provină din surse organice, chiar dacă nu de puține ori, originea organică nu garantează asimilarea produsului de către organism, șansele de absorbție cresc exponențial.

În cazul siliciului, situația stă diferit de celelalte minerale – prezența sa în alimente, proporția sa de absorbție și asimilare sunt cel mai ades deficitare, în special odată cu înaintarea în vârstă și cu atât mai afectată de diversele disfuncții /tulburări cronice ale aparatului digestiv. Este atât de răspândită, încât dacă cu ceva timp în urmă, disfuncțiile erau prezente  doar la persoanele învârstă, astăzi se regăsesc și la categorii din ce în ce mai largi, datorită alimentației, a modului de viață, a stres-ului, a poluării și toxicității mediului urban.  Alte studii sugerează că odată cu vârsta, organismul ar putea sintetiza colagenul de care are nevoie din resursele acumulate în perioada de creștere și vârstei adulte timpurii, printr-un proces de reciclare permanentă rezultat în urma degradării metabolice a proteinelor care provin din țesuturi, lucru care odată cu anii duce la sărăcirea acestor rezerve.

Un lucru este cert, în ciuda abundenței sale în natură și în materiile organice, a unui număr mare de suplimente care propun în formula lor Siliciu – cel mai ades sub formă de oxizi (nisip) – absorbția și asimilarea nu satisfac necesarul fizico-metabolic la populațiile occidentale moderne.   Un exemplu oferit de analizele efectuate este Coada Calului (Equisetum arvense), una dintre cele mai bogate plante în Siliciu, conține în materia sa uscată peste 85% Siliciu mineral, iar acesta, extras prin infuzie sau liofilizare este asimilabil în proporție de doar 1%.

Principiul activ din compoziția Siliciu Organic G5 – Monomethylsilanetriol – fabricat în Irlanda de LLR- G5 Ltd. este în momentul de față singura formă cunoscută care asigură absorbția și asimilarea în proporiție de până la 70% – de 100 ori mai mare decât orice alt produs existent – a dozei de siliciu administrate.

Important!

a) Siliciu Organic G5 nu are efecte secundare, dar nu se poate substitui alimentației echilibrate sau tratamentelor recomandate de specialiști, el având doar un rol de susținere.

b) Pentru obținerea celor mai bune rezultate, în timpul curelor de Siliciu Organic G5, este recomandată creșterea dozei administrată cotidian de Vitamina C și Fe, în limita normelor de consum necesar zilnic stabilite, dacă acestea sunt de sinteză sau de preferință și fără limite în cazul în care rația provine din surse organice alimentare – spanac, citrice, cătină, urzici, etc.  

c) Administrarea Siliciului Organic G5 potențează absorbția și asimilarea Calciului în organism.

d) Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să citiți cu atenție descrierea produselor și instrucțiunile de folosire, depozitare și consum.