Ce spune stiinta

Un produs cu adevarat esential,
pentru sanatatea ta.

Siliciul in Mediul Inconjurator

Siliciul este un element al tabelului periodic, care se situează sub carbon si are numărul atomic 14. Siliciul se gaseste întotdeauna cu oxigenul. Impreuna, acestea sunt cele mai comune elemente din mediul nostru inconjurător, formand peste 50% din elementele scoartei terestre.

Siliciul in Alimentatie si Sanatatea Tesutului Conjunctiv

Siliciul este unul dintre elementele esentiale ale materiilor vii si, dupa fier si zinc, este al treilea cel mai abundent element din corpul uman. Siliciul se regaseste in toate celulele si tesuturile, dar este raspandit in deosebi in tesuturile conjunctive.

Tesutul conjunctiv este o componenta vitala pentru sanatatea fiecarui organ din corp. Tesutul conjunctiv alcatuieste o varietate de structuri fizice, cum ar fi articulatii, cartilagii, oase, piele (unghii si par) si vase de sange, inclusiv inima. Prin urmare, organele necesita siliciu pentru a-si restabili sau mentine sanatatea si echilibrul, dar odata cu procesul de imbatranire, concentratia de siliciu prezenta in organe se diminueaza intr-un mod aparent ireversibil.

Cum actioneaza de fapt Siliciul?

Deficitul de siliciu afecteaza negativ organele si tesuturile care contin colagen. Inca nu este perfect inteles cum sau de ce se intampla acest lucru, dar atomul de siliciu pare sa se gaseasca in interiorul colagenului, probabil, in calitate de „lipici“ pentru fibrele de colagen individuale. In general, structura de colagen, ca si celebra molecula de ADN, se prezinta sub forma unui „arc“, conferind celulelor si organelor elasticitate si usurinta in miscarile de alunecare. Prin urmare, Siliciul poate fi vital pentru structura flexibila a colagenului si pentru miscarea sa neteda, elastica.

Siliciu Organic G5® livreaza siliciu cu absorbtie de până la 70%, de cel putin patru ori mai mare decat puterea de absorbtie a oricarei alte forme de supliment cunoscute.

Cat de bine este asimilat de organismul uman?

Un studiu comparativ asupra absorbtiei de siliciu publicat in British Journal of Nutrition (Jurnalul Britanic de Nutritie) si efectuat pe voluntari umani de la Spitalul St Thomas din Londra, a confirmat gradul ridicat de bio-disponibilitate al siliciului organic. Acest studiu a folosit Siliciu Organic G5®, fabricat de LLR-G5 si a demonstrat ca absorbtia de Si este ridicata (cca. 60% in general si pana la 70% la unii indivizi) – variatia fiind probabil legata de nevoile individuale.

Absorbtia Siliciu Organic G5® in fluxul sanguin, asa cum s-a aratat si mai sus, este considerabil mai mare decat in cazul altor suplimente de siliciu cunoscute[7]. Intr-adevar, cercetarile arata ca corpul uman asimileaza Siliciu Organic G5® de cel putin patru ori mai bine decat alte forme de suplimente cunoscute. Spre exemplu, atunci cand Siliciu Organic G5® este comparat cu Siliciu coloidal si dioxid de siliciu mineral, prin comparatie acestea sunt slab absorbite in organism, deoarece sunt formate din particule minerale, care sunt dificil de descompus in intestin. Doar aproximativ 2% din Siliciul Mineral si 15% din Siliciul coloidal este asimilat. De asemenea, nu exista nici o dovada ca aceste forme sunt transportate in celule, spre deosebire de Siliciu Organic G5®.
Cele mai recente cercetari ale aceluiasi grup au aratat ca Siliciu Organic G5® nu este doar foarte usor de absorbit de catre organism, Contract de Inchiriere si metabolizat in siliciu biologic („acidul ortosilicic”).

Inainte de efectuarea acestei cercetari, grupul a confirmat puritatea foarte mare a Siliciu Organic G5® fabricat de LLR-G5 Irlanda[8]. Aceste ultime descoperiri au fost prezentate la Simpozionul International al 11-lea privind Ionii de metal in Biologie si Medicina, de la Cambridge, din 2011 si va fi publicat in intregime in literatura stiintifica.