Ce spune știința

 

Un produs cu adevărat esențial,
pentru sănătatea ta!

 

Siliciul în Mediul Înconjurător

Siliciul este un element al tabelului periodic, care se situează sub carbon și are numărul atomic 14. Siliciul se găsește întotdeauna cu oxigenul. Împreună, acestea sunt cele mai comune elemente din mediul nostru înconjurător, formând peste 50% din elementele scoarței terestre.

 

Siliciul în Alimentație și Sănătatea Țesutului Conjunctiv

Siliciul este unul dintre elementele esențiale ale materiilor vii și, după fier și zinc, este al treilea cel mai abundent element din corpul uman. Siliciul se regăsește în toate celulele și țesuturile, dar este răspândit în mod deosebit în țesuturile conjunctive.

Țesutul conjunctiv este o componentă vitală pentru sănătatea fiecărui organ din corp. Țesutul conjunctiv alcătuiește o varietate de structuri fizice, cum ar fi articulații, cartilagii, oase, piele (unghii și păr) dar și vase de sânge, inclusiv inima. Prin urmare, organele necesită siliciu pentru a-și restabili sau menține sănatatea si echilibrul, dar odată cu procesul de îmbătrânire, concentrația de siliciu prezentă în organe se diminuează într-un mod aparent ireversibil.

Cum acționează de fapt Siliciul?

Deficitul de siliciu afectează negativ organele și țesuturile care conțin colagen. Încă nu este perfect înțeles cum sau de ce se întâmplă acest lucru, dar atomul de siliciu pare să se găsească în interiorul colagenului, probabil, în calitate de „lipici“ pentru fibrele de colagen individuale. În general, structura de colagen, ca și celebra molecula de ADN, se prezintă sub forma unui „arc“, conferind celulelor și organelor elasticitate și ușurință în mișcările de alunecare. Prin urmare, Siliciul poate fi vital pentru structura flexibilă a colagenului și pentru mișcarea sa netedă, elastică.

Siliciu Organic G5® livrează siliciu cu absorbție de până la 70%, de cel puțin patru ori mai mare decât puterea de absorbție a oricărei alte forme de supliment cunoscute.


Cât de bine este asimilat de organismul uman?

Un studiu comparativ asupra absorbției de siliciu publicat în British Journal of Nutrition (Jurnalul Britanic de Nutriție) și efectuat pe voluntari umani de la Spitalul St. Thomas din Londra, a confirmat gradul ridicat de bio-disponibilitate al siliciului organic. Acest studiu a folosit Siliciu Organic G5®, fabricat de LLR-G5 în Irlanda, și a demonstrat că absorbția de Siliciu este ridicată (cca. 60% în general și până la 70% la unii indivizi) – variația fiind probabil legată de nevoile individuale.

Absorbția Siliciu Organic G5® în fluxul sanguin, așa cum s-a arătat și mai sus, este considerabil mai mare decât în cazul altor suplimente de siliciu cunoscute. Într-adevăr, cercetările arată că corpul uman asimilează Siliciu Organic G5® de cel puțin patru ori mai bine decât alte forme de suplimente cunoscute. Spre exemplu, atunci când Siliciu Organic G5® este comparat cu Siliciu coloidal și dioxid de siliciu mineral, prin comparație, acestea sunt slab absorbite în organism, deoarece sunt formate din particule minerale, care sunt dificil de descompus în intestin. Doar aproximativ 2% din Siliciul Mineral și 15% din Siliciul coloidal este asimilat. De asemenea, nu există nici o dovadă că aceste forme sunt transportate în celule, spre deosebire de Siliciu Organic G5®.
Cele mai recente cercetări ale aceluiași grup au arătat că Siliciu Organic G5® nu este doar foarte ușor de absorbit de către organism, dar este și metabolizat în siliciu biologic („acidul ortosilicic”).

Înainte de efectuarea acestei cercetări, grupul a confirmat puritatea foarte mare a Siliciu Organic G5® fabricat de LLR-G5 Irlanda. Aceste ultime descoperiri au fost prezentate la Simpozionul International al 11-lea privind Ionii de metal în Biologie și Medicină, de la Cambridge, din 2011 și va fi publicat în întregime în literatura științifică.