Studii publicate

Această pagină propune celor interesați să afle mai multe despre Siliciu, câteva studii științifice publicate despre rolul Siliciului in fiziologia umana:

în patologie, cercetări cu privire la capacitatea de asimilare a diverselor forme de administrare ale siliciului – oral(alimente/suplimente), injectabil, combinat cu alte minerale/vitamine, precum și alte cercetări de laborator efectuate.

Important!

Cu toate că concluziile unor studii pot sugera curele de Siliciu ca fiind o soluție/terapie în unele afecțiuni, ele nu se pot substitui necesității consultării medicilor specialiști, examenelor și tratamentelor medicale… Acest lucru nu exclude posibilitatea ca dumneavoastră să sugerați medicului terapeut un studiu aprofundat pe această tema în speranța că v-ar putea fi util dumneavoastră cât și specialistului în exercițiul profesiei.

Această scurtă listă de articole științifice publicate este non-exhaustivă și va fi permanent actualizată de echipa noastră.

Siliciul, o trecere în revista a rolului sau potențial în prevenirea osteoporozei menopauzale

Jurnalul Internațional de endocrinologie 

Tratamentul optim pentru osteoporoză postmenopauză include o abordare complexă și echilibrată care include – prevenție (eliminarea factorilor care ar putea agrava – toxici: fumatul și consumul de alcool), exercițiu fizic, nutriție, diagnosticare timpurie și tratament. Deși există numeroși factori care contribuie la sănătatea oaselor și care pot optimiza tratarea osteoporozei postmenopauză, siliciul este un mineral pe care studiul nostru l-a stabilit ca esențial și determinant pentru formarea și menținerea țesutului osos…

Citește articolul original in limba engleza aici – [Silicon: A Review of Its Potential Role in the Prevention and Treatment of Postmenopausal Osteoporosis- International Journal of Endocrinology, Volume 2013 (2013), Article ID 316783, 6 pages]

Siliciul și sănătatea oaselor de R. JUGDAOHSINGH (Senior Investigative Scientist, Biomineral Research Group MRC Human Nutrition Research, Elsie Widdowson Laboratory, Cambridge)

Siliciul este un mineral prezent în cantitate substanțială în compoziția corpului uman care provine în mod esențial din hrană naturală, organică. Absorbția zilnică de către organism la populațiile occidentale, în funcție de vârstă/sex, talie/masă și pentru un individ sănătos este între 20-50 mg/zi, de peste două ori mai mare decât necesarul de Fier și Zinc, similar cu nevoia de Calciu și datorită rației de absorbție sugerează un rol mult mai important decât o prezență inerentă sau accidentală în compoziția alimentelor ingerate. Într-adevăr, dovezile științifice acumulate în ultimii 30 de ani indica un rol determinant în formarea țesutului osos și în menținerea sănătății țesuturilor moi (conjunctiv). Deși mecanismele acțiunii sale sunt încă puțin cunoscute, există dovezi despre importanța sa în sinteza și stabilizarea colagenului în mineralizarea matricei țesuturilor…

Citește studiul in limba engleza aici [SILICON AND BONE HEALTH publicat si pe portalul guvernamental USA NCBI – National Center for Biotechnology Information – Centrul National pentru Informație în Biotehnologie] –

Siliconul, o necesitate absolută în formarea țesutului osos independent de vitamina D1

Silicon: A requirement in bone formation independent of vitamin D1 – citat ca referință în 192 de articole despre studii. Despre autor – Edith M. Carlisle – 1.Environmental and Nutritional Sciences, School of Public Health University of CaliforniaLos Angeles USA – 23 June 1980] – Citește articolul aici

Efectele Vitaminei C, Siliciului și Fierului în sinteza colagenului

Colagenul este proteina constituent major al țesutului dermic și în compoziția sa regăsim 2 aminoacizi – prolyna și lysina – hydroxylati de enzimă prolyl hydroxylaza (PH) and lysyl hydroxylaza (LH) la care participă co-factori precum Vitamina C, Oxigen, Fier (Fe²+), Ketoglutarat și Siliciu. Concentrațiile fiziologice de vitamina C (0-100 μM), Siliciu (0-50 μM) si Fier (Fe²+0-50 μM) au fost aplicate unei culturi de fibroblaste dermice umane (tip HS27) timp de 3-5 zile în urma căreia s-a măsurat nivelul mARN (mesager Acid Ribonucleic) ca indicator specific al tuturor aminoacizilor (și derivați) constitutivi ai colagenului prezenți în cultura de fibroblaste. Repeterea experienței cu fiecare dintre co-factori a demonstrat că Siliciul și Vitamina C au un efect evident și substanțial de incubare și formare a mARN specific pentru ambele enzime de hidroxilare (PH și LH) , fapt care indică un proces de sinteză/formare de colagen…

Rezumat in limba engleza site FAO (ONU) – Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite – Effect of Vitamin C, Silicon and Iron on Collagen Synthesis and Break-Down Enzyme Expression in the Human Dermal Fibroblast Cell (HS27) [2009] publicat în jurnalul de cercetare bio-medicală coreean Han’gug yeong’yang haghoeji – ISSN : 0367-646