Intrebari frecvente

Pentru cei care doresc sa-si lamureasca aspecte esentiale referitoare la calitatea produselor pe care le comercializam – Siliciu Organic G5 (SOG5) si alte aspecte legate de utilitatea si siguranta consumului lor.

In ce afectiuni este recomandabil SOG5?

R : Lista beneficiilor consumului SOG5 este suprinzator de lunga, dar in urma studiilor efectuate si a evidentelor stiintifice stabilite, consumul de SOG5 se poate dovedi a fi foarte eficient in urmatoarele afectiuni:

  • osteoporoza (solutie orala)
  • afectiuni inflamatorii si degenerative ale articulatiilor – sinovii, cartilagii in artrite – si ale tandoanelor (tendinitelor) – (solutie orala)
  • vindecarea tramatismelor articulare si musculare (solutie orala si gel uz extern)
  • refacerea tesutului cutanat cicatrizarea leziunilor cutanate – arsuri, leziuni sicauzate de diverse boli, inclusiv zona Zoster

Cum actioneaza SOG5 si care este efectul utilizarii

Cum actioneaza SOG5 si care este efctul utilizarii SOG5

SOG5 este singura formula care permite asimilarea Siliciului in cantitati suficiente de care corpul are nevoie pentru sinteza colagenului din care este format tesutul conjunctiv colagenos care se regaseste in structura tuturor organelor si tesuturilor. Cele mai spectaculoase rezultate in urma administrarii sale insa s-au observat in  cazul cazul tratamentelor de refacere / regenerare a tesuturilor osos, cartilaginos din articulatii, musculo-tendinos, intestinelor si pielii.

Sunt curele cu SOG5 este mai eficiente decat cele cu produse care contin colagen sau alte principii care ar ajuta la refacerea testului colagenos cum ar fi acidul hialuronic?

Una nu o exclude pe cealalta, dar datorita faptului ca colagenul comercializat este o formula neutra si pentru ca in organismul uman exista mai multe tipuri, este putin probabil ca colagenul comercializat extras din diverse surse organice sau de sinteza sa corespunda din punct de vedere biochimic si deci sa fie direct utilizabil de organism in mod specific in functie de nevoile sale pe un tesut specific afectat. SOG5 ofera (alaturi de alti cofactori obligatorii in alimentatia sau medicatia pacientului) posibilitatea ca organismul sa-si sintetizeze proteina colagenica specifica fiecarui tesut.

Are SOG5 efecte calmante ale durerilor cauzate de inflamatii sau alte leziuni ?

SOG5 nu este un anti-inflamator sau un calmant. Actiunea sa vizeaza vindecarea tesutului conjuntiv colagenos, nu anularea durerii care de multe ori, in ciuda neplacerilor, poate avea un rol de protectie a tesutului prin limitarea miscarilor. De asemeni consumul SOG5 nu este incompatibila cu utilizarea anti-inflamatoarelor ele se pot asocia, dar este bine de stiut ca in cazul tratementulor cu corticoizi de lunga durata (peste 3-5 zile) – prednison, hidrocortizon, dexametazona, diprophos, etc. – doza SOG5 administrata sa nu depaseasca doza de intretinere zilnica recomandata – 30-50 ml/zi.

In cat timp isi face efectul SOG5 ?

SOG5 ofera un suport organismului pentru a reconstrui testurile colagenoase si prin urmare necesita timp pentru ca beneficiile curei sa se resimta in mod evident in cursul procesului de vindecare. Dar din experienta utilizarii sale s-au constatat semne evidente de ameliorare functionala si disparitia durerilor dupa cure intensive de 2 luni pentru solutia orala, iar in cazul gelului pentru uz extern, in cazuri de traumatisme sau tendinite, de la cateva zile la 2 saptamani. In bolile articulare la fel este nevoie de minimum 3 sapatamani. Durata in care vor apare primele semne de imbunatatire este in functie de natura si gravitatea afectiunii, tratamentul recomandat de medic pacientului si mai ales de consecventa pacientului in tratamentul pe care il urmeaza.

Este SOG5 mai eficent decat celalte forme de Siliciu comercializate sau incluse in diverse formule cu nutrienti ale altor suplimente

Da, exista studii independente si publicate in reviste specialitate in urma carora s-a stabilit ca SOG5 are un procent de absortie de 100 de ori mai mare decat orice alta formula alimentara de suplimentare a Siliciului. Pentru a verifica veridictatea raspunsului nostru verificati sau cautati sa va informati in publicatii si rapoarte stiintifice – despre absorbtia monomehtylsilanetriol –  principiul activ din SOG5

Este consumul regulat de SOG5 toxic pentru organism

Mai multe studii de toxicitate au fost conduse de laboratoare specializate in urma carora nu s-au putut constata efecte toxice al SOG5. Dintre acestea exista un studiu oficial al Agentiei Europene pentru toxicitatea suplimentelor care a stabilit ca SOG5 nu este toxic. Pentru a verifica veridictatea raspunsului nostru verificati sau cautati sa va informati in publicatii si rapoarte stiintifice despre studiile de toxicitate efectuate pentru substanta monomehtylsilanetriol –  principiul activ din SOG5.

Exista contraindicatii sau efecte secundare in urma consumului de SOG5

Medicii si nutritionistii au inteles demult importanta Siliciului Organic, doar ca formele disponibile, chiar si cele organice din alimente, nu demonstrau evidenta asimilarii sale, in special la persoanele cu varste de peste 40 de ani. SOG5 nu este decat o formula (singura) care livreaza corpului Siliciu organic asimilabil in cantitatile necesare. Din ce in ce mai solicitat, produsul este comercializat pe piata internationala de 5 ani, iar in tot acest rastimp nu a fost semnalat absolut nici un caz care sa duca la concluzia ca utilizarea sa ar putea sa provoace efecte secundare. In acelasi timp, conform regulei universale de bun simt “ce este prea mult stricta” se recomanda respectarea strica a dozelor specificate in instructiunile din fisa produselor prenzentate pe paginile de comanda ale acestora, chiar pe site-ul nostru, la fel si pe etichetele produselor . Chiar daca nu este certificat nici stiintific si nici in urma monitorizari medicala a consumatorilor, conform bunului simt logic, in cazul unui consum alimentar abuziv nu putem ignora posibilitatea formarii unor compusi de tip saruri care are putea duce la formarea unor depuneri minerale in rinichi – nisip – cu siguranta mult mai putin deranjante decat in cazul sarii, fara sa mai vorbim despe toxicitatea tuturor medicamentelor recomandate regulat in cazul afectiunilor de orice tip. Pornind de la premiza ca Siliciul mineral poate forma saruri in combinatii cu clorul sau ca poate oxida, este de datoria noastra sa recomadam rigoare si disciplina consumatorilor ; adica respectarea dozelor indicate si a regulei de igiena alimentara bazica – hidratarea… cu mentiunea ca in forma sa organica SOG5, nu are acelasi comportament chimic ca in cazul celui mineral.

Este SOG5 suficient pentru a sustine sinteza colagenului sau pentru a observa beneficiile anuntate si asteptate

Fiziologia umana ca si a tuturor organismelor evoluate este un proces extrem de complex. Chiar daca traim in era ingineriei genetice, oamenii de stiinta care se ocupa cu studiul acestora recunosc ca intelegerea acestor procese este incompleta si partiala. In fiziologia umana se stie ca absolut fiecare element oricat de abundent sau prezent doar in cantitati infinitezimale are un rol precis si care daca este inlaturat poate duce la aparitia unor tulburari care la randul lor pot genera afectiuni grave ; cazul vitaminelor este cel mai concludent. Asadar silicul joaca un rol specific intr-un angrenaj extrem de sofisticat alaturi de celelalte elemente, substante, minerale, vitamine, aminoacizi, enzime, etc. Pentru ca in urma unei cure de Siliciu sa obtinem efectele asteptate / dorite este deci necesar ca persoana sa aiba un regim alimentar complet. Singurele concluzii validate de cercetarea stiintifica pana in prezent spun ca Siliciul stimuleaza sinteza de colagenului, ca potenteaza absortia si asimilarea Calciului si ca Vitamina C alaturi de Fier potenteaza Siliciul in actiunea sa.

Ce cred, ce parere sau ce stiu doctorii ?

Cercetarile in despre Siliciu au inceput inca din anii ’40 (link) ai secolului trecut, formula SOG5 a fost descoperita din anii ’70 (link). Cercetarile au continuat, studii au fost publicate, dar Siliciul niciodata inclus in medicamente… ci mai mult in suplimente. Organizatia mondiala pentru hrana si agricultura, constienti de rolul sau potential benefic, a comandat chiar un studiu in vederea imbogatirii hranei cu Siliciu (link), dar marile companii farmaceutice nu au fost nicicand interesate, ori doctorii sunt informati / sau se informeaza doar despre medicamentele si produsele listate in nomenclatura farmacologica. La intrebarea acestea este destul de greu sa raspundem. Este ca in viata de zi cu zi – depinde doctor. Daca aveti osteoporoza si doctorul dumneavoastra nu v-a recomandat o dieta imbogatita in Siliciu, inseamna ca a uitat sau ca stiind ca nu este asimilabil, nu era informat despre existenta acestui produs… Rugamintea noastra este sa-l informati dumnevoastra si chiar sa-i cereti parerea, fie dandu-i adresa site-ului nostru, fie rugandu-l sa faca propriele cautari, sa se informeze si sa va dea un raspuns. Daca totusi in urma tratamentelor si curelor pe care le-ati facut, oasele dumnevoastra continua sa se rarefieze, articulatiile continua sa va doara… atunci aveti putina incredere.