De ce Siliciu Organic G5?

Ce este Siliciul si rolul sau in compozitia si fiziologia corpului uman:

Siliciul este elementul chimic de la care organismul poate sintetiza colagenul, cea mai abundenta proteina in corpul uman, esentiala in formarea tesuturilor conjunctive, cel care asigura dezvoltarea si regenerarea tesuturilor matricei organelor si legatura intre diversele parti constituente / segmente /sisteme ale organismului.

Siliciu este un element chimic abundent in natura – peste 50% din compoziatia scoartei terestre, iar dupa fier si zinc , al 3-lea element chimic prezent cantitativ in compozitia corpului uman, fiind un component esential al tuturor tesuturilor moi (tesuturi conjunctive/conective) din organism.

Tesuturile moi (conjunctive) din organismele vertebratelor sunt alcatuite in proportie majora din colagen care este proteina cea mai abundenta si in corpul uman, formand totalitatea structurilor care conecteaza, sustin, inconjoara celelalte structuri si organe : piele, articulatii, schelet. muschi, tendoane, ligamente, fascii, nervi, glande si ansamblul organelor – un fel de adeziv care tine laolalta intre ele organe si diversele sisteme/parti /segmente ale corpului.

Siliciul este asadar un element esential/vital pentru regenerarea testului conjunctiv fara de care nicio leziune sau inflamatie, a niciunui organ sau tesut, de orice natura ar fi ea, infectioasa, traumatica, degenerativa, nu s-ar putea vindeca/regenera.

In ce situatii si pentru ce afectiuni se recomanda administrarea / consumul de Siliciu :

Siliciul este un supliment alimentar de sustinere a organismului in toate conditiile patologice care produc leziuni degenerative, de natura traumatica sau infectioasa.

——————————-

Siliciu este prin urmare un complement necesar de sustinere a organismului ș el  ajuta la formarea si mentinerea functionala a tesuturilor moi care constituie componenta de baza a suportului fizico-anatomic (matricea) si caruia, implicit, ii revine un rol esential in mentinerea functionala a diverselor organe si sisteme care il alcatuiesc, in cresterea si dezvoltarea acestora sau in procesul de vindecare – regenerare. De aceea rolul sau poate fi uneori determinant in prevenirea si tratamentul unor afectiuni si patologii de origine si natura diversa cum ar fi bolile batranetii (osteoporoza, artroza), boli degenerative si afectiuni autoimune (colagenoze : miozite, lupus, artrita reumatoida si pzoriazica), boli cardio-vasculare, terapii post traumatice sau post operatorii, leziuni rezultate in urma bolilor infectioase, etc. Pentru articole de informare generala sau mai specializate si caracter stiintific vizitati paginile «Media» si respectiv «Cercetarea stiintifica»

De ce Siliciu Organic G5?

Siliciul Organic G5 est singura formula asimilabila de catre organism cunoscuta deocamdata, capabila sa furnizeze organismului necesarul zilnic de care are nevoie.

——————————-

Multe produse reclama virtuti alimentare si terapeutice interesante, fara egal si alte superlative, insa foarte putine satisfac nevoile organismului. Pentru ca ele sa fie benefice trebuie in primul rand sa nu fie toxice si a doua conditie esentiala este sa fie asimilabile. Studiul efectuat de Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara a demonstrat ca Siliciul Organic G5 este absolut netoxic, iar pentru ca conditia asimilabilitatii sa fie la randul sau satisfacuta, de cele mai multe este necesar ca suplimentele alimentare sa provina din surse organice, chiar daca nu de putine ori, originea organica nu garanteaza asimilarea a produsului de catre organism, sansele de absorbtie cresc exponential.

In cazul siliciului situatia sta diferit de celelalte minerale – prezenta sa in alimente, proportia sa de absorbtie si asimilare sunt cel mai ades  deficitare, in special odata cu inaintarea in varsta si cu atat mai afectata de diversele disfunctii /tulburari cronice ale paratului digestiv atat de raspandite candva doar la persoanle in varsta, astazi la categorii din ce in ce mai largi datorita alimentatiei, modului de viata, stress-ului, poluarii si toxicitatii in special in mediul urban.  Alte studii  sugereaza ca odata cu varsta maturitatii organismul ar putea sintetiza colagenul de care are nevoie din resursele acumulate in perioada de crestere si varstei adulte timpurii, printr-un proces de reciclare permanenta rezultat in urma degradarii metabolice a proteinelor provenind din tesusturi, lucru care o odata cu anii duce la saracirea acestor rezerve.

Un lucru este cert insa, in ciuda abundentei sale in natura si materiile organice, a unui numar mare de suplimente care propun in formula lor Siliciu – cel mai ades sub forma de oxizi (nisip) – absortia si asimilrea nu satisfac necesarul fizio-metabolic la populatiile occidentale moderne.   Un exemplu oferit de analizele efectuate este Coada Calului (Equisetum arvense), una dintre cele mai bogate plante in Siliciu, contine in materia sa uscata peste 85% siliciu mineral,  iar acesta, extras prin infuzie au liofilizare este asimilabil in proportie de doar 1%.

Principiul activ din compozitia Siliciu Organic G5 – Monomethylsilanetriol – fabricat in Irlanda de LLR- G5 Ltd. este in momentul de fata singura forma cunoscuta care asigura absortia si asimilarea in proporitie de pana la 70% – de 100 ori mai mare decat orice alt produs existent – a dozei de siliciu administrate.

Important!

a) Siliciu organic G5 nu are efecte secundare, dar nu se poate substitui alimentatiei echilibrate sau tratamentelor recomandate de specialisti, el avand doar un rol de sustinere.
b) Pentru obtinera celor mai bune rezultate, in timpul curelor de Siliciu Organic G5 este recomdabila  cresterea dozei administrata cotidian de Vitamina C si Fe, in limita normelor de consum necesar zilnic stabilite daca acestea sunt de sinteza sau de preferinta si fara limite in cazul ratia provine din surse organice alimentare – spanac, citrice, catina, urzici, etc.  
c) Adiministrarea Siliciului Organic G5 potenteaza absortia si asimilarea Calciului in organism.
d) Pentru informatii mai detaliate, va rugam sa cititi cu atentie descrierea produselor si instructiunile de folosire, depozitare si consum